Zelf Garam Masala maken

Home / Recepten / Zelf Garam Masala maken

Zelf Garam Masala maken

Garam Masala is een geroosterd mengsel van specerijen dat in veel Indiase gerechten wordt gebruikt, bijvoorbeeld in Tandoori. Je kunt Garam Masala op verschillende manieren maken, maar wij geven hier graag het recept voor ‘Garam Masala à la Anubhuti’.

Let op: voeg de Garam Masala tijdens het koken als laatste toe, zo zorg je ervoor dat de geur en smaak van het kruidenmengsel optimaal behouden blijven.

Ingrediënten:

  • 25 gram zwarte kardemom
  • 5 kaneelstokken
  • 2 eetlepels kruidnagel
  • ¼ (hele) nootmuskaat
  • 25 gram zwarte peperkorrels
  • 25 gram komijnzaad

Bereidingswijze:

  • Rooster alle specerijen 4-5 minuten in een zware koekenpan op gematigd vuur. Net zolang tot de specerijen donkerder van kleur worden, er een sterk aroma vrijkomt en de specerijen gaan roken / dampen. Neem de specerijen op dat moment direct uit de pan en laat ze in een andere pan of op een bord afkoelen.
  • Wanneer de specerijen afgekoeld zijn, maal je ze fijn in een koffiemaler of een voedselverwerker. Maal de specerijen totdat ze een poederig geheel vormen. Het kruidenmengsel is nu klaar voor gebruik.
  • Bewaar de Garam Masala luchtdicht, dan is hij zo’n 7 maanden houdbaar.

Schrijf een reactie: