Workshops

Home / Workshops

Gezond leven begint met gezond eten

Anubhuti biedt kookworkshops aan voor kinderen en volwassenen. Ons motto daarbij is: ‘Gezond leven begint met gezond eten’.

Our workshops are also available in English. Please contact us for more information.

In onze lessen koken en proeven we, maar ook kijken, voelen en ruiken komen uitgebreid aan bod. Indiaas koken is een ontdekkingstocht door duizenden jaren van kruiden, specerijen en gerechten, waarbij alle zintuigen geprikkeld worden.

Kinderen

 • Anubhuti geeft kooklessen aan kinderen van 4 jaar t/m 12 jaar. We maken samen met hen een ontdekkingstocht langs de kleur, geur en smaak van de ingrediënten, voordat we er een lekker gerecht van maken. Kinderen vinden het heerlijk om op die manier met voedsel om te gaan.
 • Bij onze workshops staat niet alleen de bereiding zelf centraal, maar ook het onderzoeken, voelen, ruiken en proeven van de ingrediënten en het uiteindelijke gerecht.
 • Kinderen leren tijdens onze workshops verschillende soorten groenten en kruiden (her)kennen én hoe ze die kunnen snijden, knippen, schillen en pureren. We vragen ook naar hun favoriete recept en leggen uit hoe ze dat het beste kunnen bereiden.
 • In Nederland is een overvloedige hoeveelheid ingrediënten van over de hele planeet verkrijgbaar. Waarom zouden we de volgende generatie niet leren hoe ze daarvan een mooi, globaal gerecht kunnen maken? Anubhuti geeft graag les in het koken van wereldgerechten, en ook wisselen we de traditionele favorieten van kinderen onderling uit.

  Zo leert een Marokkaans kind bijvoorbeeld niet alleen hoe je tagin of couscous kunt maken, maar ook hoe je een echt authentieke Italiaanse ravioli of pizza bereidt. Daarbij proberen we zoveel mogelijk authentieke kruiden en verse producten te gebruiken. De herkomst van groenten en vlees houden we zoveel mogelijk lokaal.

 • Naast onze kooklessen aan kinderen geeft Anubhuti ook hulp en begeleiding aan ouders. We geven samen met een diëtiste tips over gezond eten en de verschillende aspecten van voeding, zoals de werking van vitaminen, koolhydraten en vetten in het lichaam. Ook het belang van beweging komt aan bod.

Volwassenen

 • In onze workshops voor volwassenen dragen we de vreugde van de Indiase keuken uit, door te voelen, ruiken en proeven. We gaan samen met de cursisten op avontuur langs duizenden jaren specerijen, kruiden en gerechten uit de Indiase keuken. Het zal een reis zijn door heel India, van noord tot zuid en van oost tot west.
 • Als u graag wilt leren hoe men in India met de handen eet, besteden we daar graag aandacht aan tijdens onze kookworkshops. Dit kost u niets extra.
 • We bieden ook workshops aan over het dragen van Indiase kleding. Hierbij komt bijvoorbeeld aan bod hoe je een sari goed draagt en in elkaar zet.
 • Wanneer u van plan bent om naar India af te reizen en op voorhand een beetje nerveus bent omdat u de lokale gewoonten niet kent, dan kunnen we u een workshop bieden ter voorbereiding op uw reis.

  Tijdens deze bijeenkomst leert u onder meer hoe u mensen begroet en een paar andere belangrijke zinnen in het Hindi die van pas zullen komen. Verder vertellen we over de eetgewoonten in de verschillende regio’s en geven we uitleg over de hygiëne in India, zodat u gezond kunt reizen én weer thuiskomen.

Contact

Bent u geïnteresseerd in onze workshops? Wees dan welkom om contact op te nemen.

Foto’s

Hieronder een van onze workshops voor kinderen. De pizzabakkers in spé die u aan de slag ziet, zijn leerlingen van de Rosaschool in Amsterdam.